Wynik nie zgadza się z odpowiedziami:
sjkkdnm: Wynik nie zgadza się z odpowiedziami:
√2(2−√2)2+√2(2+√2)2= √2*|2−2√2|+√2*|2+2√2|=√2*(2√2−2)+√2*(2+2√2)=8
Wynik w książce to 4√2+2,ale nie mogę znaleźć błędu
25 wrz 13:11
ICSP: √(2 − √2)2 = |2 − √2|
Nie wiem skąd bierzesz dodatkowe 2 przy pierwiastku.
25 wrz 13:15
Jerzy:
Twój wynik jest dobry.
25 wrz 13:16
Jerzy:
Upss... racja ICSP , nie zauważyłem tych dwójek.
25 wrz 13:18
6latek: √a*b= √a*√b
stad sie to bierze
25 wrz 13:18
6latek: Przepraszam ale myslaem ze odpisuje autorowi
25 wrz 13:19
sjkkdnm: Niechcący źle przepisałam−te dwójki przy pierwiastku są w przykładzie,czyli jest:
√2(2−2√2)2+√2(2+2√2)2,potem tok rozwiązywania mam taki jak napisałam wcześniej
25 wrz 13:26
Jerzy:
Jeśli tak, to wynik 8 jest dobry.
25 wrz 13:28
ICSP: Aby dostać wynik z odpowiedzi wyrażenie powinno wyglądać następująco:
√2(2 − √2)2 + √2(2 + 2√2)2
25 wrz 13:28