matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Hampton:
Promień okręgu opisanego na trojkącie równbocznym jest równy R=4
√
3
. Jaka długość ma bok tego trójkąta?
21 lut 17:36
kaz:
2
R=
h
3
a
√
3
h=
2
2
a
√
3
*
=4
√
3
→a=...
3
2
21 lut 18:05