matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz metoda Hospitala
Dawidddd:
e
x
− e
−
x
lim x➡️0
x
23 wrz 22:29
janek191:
e
x
− e
−x
e
x
+ e
x
lim
= lim
= lim 2 e
x
= 2*1 = 2
x
1
x→0 x→0 x→0
23 wrz 23:01