a+b | b+c | c+a | ||||
Obliczyć wartość wyrażenia | + | + | jeśli wiadomo że zachodzi | |||
b+c | c+a | a+b |
a−b | a−c | b−c | ||||
równość 1+ | = | − | ||||
a+c | b+c | a+b |
a−b | a | c | b−c | |||||
1+ | = | − | − | |||||
a+c | b+c | b+c | a+b |
a | a−b | c | b−c | ||||
= 1+ | + | + | <−−− to wiemy | ||||
b+c | a+c | b+c | a+b |
a+b | b+c | c+a | a | b | b+c | c+a | |||||||
+ | + | = [ | ]+ | + | + | ||||||||
b+c | c+a | a+b | b+c | b+c | c+a | a+b |
a−b | c | b−c | b | b+c | c+a | |||||||
= [ 1+ | + | + | ] + | + | + | |||||||
a+c | b+c | a+b | b+c | c+a | a+b |
a+c | b+c | a+b | ||||
= 1 + | + | + | = 1+1+1+1=4 | |||
a+c | b+c | a+b |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |