matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z góry dzięki
Heniu:
xy
xz
yz
Rozwiąż Równanie
+
+
=3 w liczbach naturalnych
z
y
x
22 wrz 22:20
Jerzy:
x = y = z = 1
22 wrz 22:44
Jolanta:
1+1+1=3 xy=z xz=y yz=x x
2
y=y x=1 z=y y
2
=x y=1
22 wrz 22:50