Bardzo proszę o pomoc.
Tymoniusz: Dane są wielomiany u i w oraz f(x)=u(x)+12g(x)− 13f(x). Podaj stopień oraz sumę
współczynników każdego z tych wielomianów.
b) f(−3) i g(−3),gdy u(−3)=−4 i w(−3)=−6
22 wrz 11:00
xyz: i skad mam wiedziec jak wyglada u(x) i w(x) ?
22 wrz 11:10
Tymoniusz: Dalej żadnych informacji nie ma.
22 wrz 12:56
BAI PING TING: Nieprawda
Jest to podpunkt b) wiec na poczatku musza byc podane wielomiany
22 wrz 13:22
BAI PING TING: Suma wszystkich wspolczynnikow wielomianu
Sw= W(1)
22 wrz 13:23
Mila:
Może napisz dokładnie treść całego zadania.
22 wrz 19:57