matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz obwód równoległoboku....
naataaliaa:
Oblicz obwód równoległoboku, którego pole jest równe 48cm
2
, a długości wysokości są równe 4cm i 3cm.
21 lut 17:21
Basia:
P=a*h
1
P=b*h
2
a*4=48 b*3=49 Ob=2a+2b wylicz a,b i podstaw do wzoru
21 lut 17:24