ctg(5x) |
| ||||||||||||
lim | =H= lim | =H= | |||||||||||
ctgx |
|
10sinxcosx | ||
= | ||
2sin(5x)cos(5x) |
ctg5x | 5x | |||
= lim | * | = 5 | ||
5x | ctgx |
tgx | tgx | x | tgx | 5x | 1 | 1 | ||||||||
= lim | = | * | = | * | * | = | ||||||||
tg(5x) | x | tg5x | x | tg5x | 5 | 5 |
sin x | ||
x→0, | →1, cos x→1 | |
x |
x | ||
x ctg x = | * cos x →1 | |
sin x |
ctg 5x | cos 5x | sin x | |||
= | |||||
ctg x | cos x | sin 5x |
sin x | cos x | 1 | ||||
granica drugiego ułamka = lim | = lim | = | ||||
sin 5x | 5 cos x | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |