matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz. Potegi i pierwiastki
Dzban:
(1/36)
3
: (6
√
6
)
6
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = 36
−
6
18 wrz 20:33
Jerzy:
Wszystko zamieniasz na potęgi o podstawie 6.
18 wrz 20:35
kaska:
[(1/36)
3
/((6
√
6
)
2
)
3
]*36
6
=[(1/36)
3
/((36*6)
3
]*36
6
=36
3
/36
3
*6
3
=1/6
3
18 wrz 20:44
Mila:
1
(
)
3
: (6
6
*6
3
)
6
2
=
(6
2
)
−6
1
:6
9
6
6
6
−6
:6
9
=
=
=
6
−12
6
−12
6
−15
=
=6
−15−(−12)
=
6
−12
1
1
=6
−3
=(
)
3
=
6
216
18 wrz 22:03
Eta:
1
1
6
−6
: 6
9
*6
12
=6
−6−9+12
=6
−3
=
=
6
3
216
20 wrz 22:13
daras:
rekord Guinessa
4x
20 wrz 22:33
Eta:
20 wrz 22:53
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick