sześcian
kasiula: Tonę czystego złota przetopiono w sześcian. Gęstość złota jest równa 19,3g/cm3. Jaka jest
długość krawędzi złotego sześcianu? wynik podaj z dokładnością do 1 cm.
21 lut 17:11
Basia:
V*gęstość = masa
| | masa | | 1000000 g | |
V = |
| = |
| = wylicz (wynik w cm3) |
| | gęstość | | 19,3g/cm3 | |
a =
3√V
21 lut 17:19
Godzio:
1t = 1000kg = 1 000 000 g
| | m | | 1 000 000 | |
V= |
| = |
| = 51813,4715cm3 |
| | q | | 19,3 | |
V = a
3 = 51813,4715cm
3 /
3√
a ≈228 cm
21 lut 17:20
kasiula: Dziękuję Wam bardzo
w sumie nie było takie złe to zadanie ale najgożej jest zacząc
21 lut 17:26
Pl0ns: 3√51813,4715 = 37.28 nie 228
7 lis 14:04