matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Jola:
∫e
4x
cos2x Wie ktoś jak to rozwiązać
Jakim sposobem
17 wrz 13:04
Jerzy:
Tak, dwukrotnie przez części: e
4x
= v' u = cos2x
1
e
4x
= v u' = − 2sinx
4
17 wrz 13:08
janek191:
u' ?
17 wrz 15:18
Jerzy:
u' = −2sin2x
( uciekła mi 2 )
17 wrz 15:19