matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nachylenie funkcji do osi OX
kubakuba:
Podaj kąt nachylenia wykresu funkcji liniowej do osi ox jeśli f(x) = √3 + x Z góry dziękuję bardzo
15 wrz 22:08
Eta:
y=ax+b a=tgα y=x+
√
3
a=1 ⇒tgα=1⇒ α=....
15 wrz 22:30