matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy :(
kinga12345:
Oblicz wartość wyrażenia log o podstawie2 z 27 / log o podstawie 2 z 18−1
21 lut 16:50
Julek:
log
2
27
log
2
27
log
3
27
3
=
= log
9
27 =
=
log
2
18−log
2
2
log
2
9
log
3
9
2
21 lut 16:55
Basia:
log
2
27
=
log
2
18 − 1
log
2
27
=
log
2
18−log
2
2
log
2
27
=
18
log
2
log
2
27
=
log
2
9
log
2
3
3
=
log
2
3
2
3log
2
2
3
=
2log
2
3
2
21 lut 16:56
kinga12345:
Dziękuje ślicznie
21 lut 17:01