matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uklady ........
Zui Ju:
Rozwiaz uklad rownan w ktorym m jest parametrem {x
1
+x
2
+x
3
=m {2x
1
−x
2
+2x
3
=2m+2 {3x
1
+2x
2
−3x
3
=1−2m a) dla jakich wartosci parametru m liczby x
1
,x
2
,x
3
bedace rozwiazaniem ukladu tworza ciag geometryczny
15 wrz 08:48