matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak można skrócić wymnażanie takich ułamków?
kalafiorek:
Jak można skrócić wymnażanie takich ułamków?
3
n+1
n!
*
(n+1)!
3
n
13 wrz 23:21
Bogdan:
a
n+k
= a
n
* a
k
oraz (n + 1)! = n! * (n + 1)
13 wrz 23:24
skrócić męki:
3
n
*3
n!
3
*
=
n!(n+1)
3
n
n+1
13 wrz 23:26