matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Transformata Odwrotna
Rifi:
2
3
F(s) =
+
s
2
+4
s
2
−9
Tak wiem łatwe, ale nie wiem jaki jest schemat rozwiązywania tego
13 wrz 18:52
Adamm:
2
3
oraz
traktujemy z osobna
s
2
+4
s
2
−9
3
− rozkład na ułamki proste
s
2
−9
13 wrz 20:05
Rifi:
2
Z
będzie f(t) = sin 2t
s
2
+4
3
a z
będzie f(t) = sint (−2t)
s
2
−9
13 wrz 20:26