Transformata Odwrotna
Azor: F(s) = U{1}{(s)(s+3)(s+5)
13 wrz 14:33
Adamm:
rozkład na ułamki proste
13 wrz 18:07
Faraon: | | A | | B | | C | |
U{1}{s(s+3)(s+5) = |
| + |
| + |
| |
| | s | | s+3 | | s+5 | |
1 = A(s+3) + Bs(s+5) + Cs(s+3)
1 = As+3A + Bs
2 + 5Bs + Cs
2 + 3Cs
0 = 3A
0 = B + C
0 = A + 5B + 3C
1 = 3A .. A = 1/3
Wyznaczam B:
| | 1 | | 1 | |
potem wyszło, że B= |
| i C = − |
| |
| | 6 | | 6 | |
| | 1/3 | | 1/6 | | 1/6 | |
na końcu równanie : y = L−1 [ |
| ] + L−1 [ |
| ] + L−1 [− |
| ] |
| | s | | s+3 | | s+5 | |
13 wrz 18:49
13 wrz 20:07