matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oryginał transformaty
Azor:
s+3
Znajdź oryginał transformaty F(s) =
s
2
+4s+5
13 wrz 12:59
Adamm:
zauważ, że s
2
+4s+5 = (s+2)
2
+1
13 wrz 13:06
Azor:
Czyli będzie f(t) = cos t + sin t?
13 wrz 13:47