ciągi
Kasiula: W ciągu arytmetycznym (a
n) dla dwóch różnych liczb naturalnych m,k mamy :a
m= m
2 oraz k
2. Z
tego wynika,że różnica ciągu (a
n) jest równa:
A.Im
2−k
2I
B.Im−kI
C.m+k
21 lut 16:20
Basia: czegoś tu nie dopisałaś
co to jest k2 ?
21 lut 16:24
kasiula: dla dwóch różnych liczb naturalnych m, k mamy am= m2 oraz ak=k2. tego ominęłam
21 lut 16:35
Basia: nic z tego nie wynika, jeżeli nie ma żadnej zależności między m i k
jeżeli to są kolejne liczby naturalne to A
21 lut 16:38
Basia: ale według mnie taki ciąg arytmetyczny nie istnieje
21 lut 16:39
Basia:
a jednak istnieje
a2 = 4
a3 = 9
r=9−4=5
a1=−1
a4=14
itd.
o to chyba chodzi
oczywiście tak pomyślanych ciągów jest nieskończenie wiele
21 lut 16:42
kasiula: bo te zadania takie głupie są potem człowiek za głowe sie łapie i nie wie co ma zrobic ale
dzięki za fatyge
21 lut 16:43