matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Ola99:
ln(arcsinx)
∫
√
1−x
2
12 wrz 14:06
Jerzy:
Podstaw: arcsinx = t
12 wrz 14:14
Ola99:
No tak zrobiłam i wychodzi ∫ln(t) i jak to dalej obliczyć?
12 wrz 14:15
ICSP:
∫ln(x) dx = ∫ (x)' ln(x) dx = ...
12 wrz 14:18
Jerzy:
Przez części: v’ = 1 , u = lnt
12 wrz 14:18