√a+√b | √a+b | |||
( | − | )−2 − | ||
√a+b | √a+√b |
√a−√b | √a+b | |||
( | − | )−2 | ||
√a+b | √a−√b |
√a+√b | √a+b*(√a + √b) | ||
= | |||
√a+b | a+b |
√a+b | √a+b*(√a − √b) | ||
= | |||
√a + √b | a−b |
√a−√b | √a+b*(√a − √b) | ||
= | |||
√a+b | a+b |
√a+b | √a+b*(√a + √b) | ||
= | |||
√a − √b | a−b |
1 | |||||||||||||
= | |||||||||||||
|
1 | ||||||||
= | = | |||||||
|
1 | ||||||||
= | = | |||||||
|
1 | ||||||||
= | = | |||||||
|
a2 − b2 | ||
= | = | |
2(√a − √b)*√ab√a+b |
(a−b)(a+b) | ||
= | = | |
2(√a − √b)*√ab√a+b |
(√a−√b)(√a+√b)*(√a+b)2 | ||
= | ||
2(√a − √b)*√ab√a+b |
(√a+√b)√a+b | ||
= | ||
2√ab |
(√a − √b)√a+b | ||
− | ||
2√ab |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |