matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Miki:
Ma wyjść 5
8
ale nie wiem jak 5
8
+ 3 x 25
3
− 5
7
+ 2 x 5
6
doprowadziłem rozwiązanie do takiego etapy ale utknąłem 5 + 3 x 5
6
+ 2 x 5
6
10 wrz 22:58
Eta:
5
8
+3*5
6
−5
7
+2*5
6
= 5
8
+5*5
6
−5
7
= 5
8
+5
7
−5
7
=5
8
10 wrz 23:02