matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Kasiula:
W równoległoboku ABCD przekątne przecinają się w punkcie S. Niech P₁ oznacza pole trójkąta DSC.Wówczas: A. P₁ =P₂ B.P₁>P₂ C.P₁<P₂ D.P₁=P₂ tylko wtedy gdy IACI=IDBI
21 lut 16:11