matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
x:
rozwiąż równanie
9
sin
4
x=
16
8 wrz 15:54
PW:
√
3
sin
4
x = (
)
4
2
√
3
√
3
sinx =
lub sinx = −
2
2
π
π
sinx = sin
lub sinx = sin(−
)
3
3
itd.
8 wrz 16:14