matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
które ciągi są geometryczne
pw:
Które z poniższych ciągów (an) dla n>=1 są ciągami geometrycznymi? an= n
3
* 3
n
an=sin
2
n + cos
2
n an= 2n
5
an= (3
n
− 3
n−1
)/π
n+2
7 wrz 16:18
jc:
drugi = 1 ostatni = (2π
2
/3) (3/π)
n
7 wrz 17:14