Proszę o sprawdzenie.
Janko: Proszę o sprawdzenie.
nx−n2=4n+4−2x
nx+2x=n2+4n+4
x(n+2)=n2+4n+4
1 rozwiązanie:
n+2≠0
n≠−2 n∊R/{−2}
nieskończenie wiele rozwiązań:
n+2=0∧ n2+4n+4=0
n=−2
zero rozwiązań:
n+2=0 ⋀ (n+2)2≠0
n=−2 ⋀ n≠−2
brak rozwiazań
5 wrz 20:29
Jolanta:
x(n+2)=n2+4n+4
x(n+2)=(n+2)2
x=n+2
dla n=−2 x=0 jedno rozwiązanie
dla n≠−2 x ∊R nieskonczenie wiele rozwiązań
6 wrz 10:26
Jolanta: Tak oczywiście nie można zrobić
6 wrz 10:30
6latek: Nie mozesz tak zrobic jak zrobiles gdyz nie doprowadziles danego rownania do rownania postaci
ax+b=0
6 wrz 10:57