√2 | ||
wiemy ze pierwiastek kwadratowy z i= ± | (1+i) | |
2 |
√2 | ||
Wiemy ze pierwiastek kwadratowy z (−i)= ± | (1−i) | |
2 |
90° | 90° | |||
z0 = cos | +isin | = ... | ||
4 | 4 |
90°+360° | 90°+360° | |||
z1 = cos | +isin | = ,,, | ||
4 | 4 |
90°+2•360° | 90°+2•360° | |||
z2 = cos | +isin | = ... | ||
4 | 4 |
90°+3•360° | 90°+3•360° | |||
z3 = cos | +isin | = ... | ||
4 | 4 |
π/2+2kπ | π/2+2kπ | |||
zk = cos | + isin | , k∊{0, 1, 2, 3}. | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |