4−s−s2−s3 | |
(s2+1)(s2+4) |
−s3−s | −s2+4 | ||
+ | |||
(s2+1)(s2+4) | (s2+1)(s2+4) |
s | −s2−4+8 | |||
− | + | |||
s2+4 | (s2+1)(s2+4) |
s | −s2−4 | 8 | ||||
− | + | + | ||||
s2+4 | (s2+1)(s2+4) | (s2+1)(s2+4) |
s | 1 | 8 | (s2+4)−(s2+1) | ||||
− | − | + | |||||
s2+4 | s2+1 | 3 | (s2+1)(s2+4) |
s | 1 | 8 | 1 | 8 | 1 | |||||
− | − | + | − | |||||||
s2+4 | s2+1 | 3 | s2+1 | 3 | s2+4 |
s | 5 | 1 | 4 | 2 | ||||
− | + | − | ||||||
s2+4 | 3 | s2+1 | 3 | s2+4 |
5 | 4 | |||
y(t)=−cos(2t)+ | sin(t)− | sin(2t) | ||
3 | 3 |
8−(s2+4) − s(s2+1) | 8 | 1 | s | |||||
= | = | − | − | |||||
... | ... | s2+1 | s2+4 |
8 | 1 | 1 | 1 | s | ||||||
= | ( | − | ) − | − | ||||||
3 | s2+1 | 4+s2 | s2+1 | s2+4 |
5 | 1 | 4 | 2 | s | ||||||
= | − | − | ||||||||
3 | s2+1 | 3 | s4+4 | s2+4 |
5 | 4 | |||
oryginał = | sin t − | sin 2t − cos 2t | ||
3 | 3 |
8 | ||
8 = | *3 | |
3 |
s | ||
L(cos(at))= | ||
s2+a2 |
a | ||
L(sin(at))= | ||
s2+a2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |