matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązanie równania LAPLACE'A
Mibr:
Znajdź rozwiązanie: x'' − x' = e
t
x(0) = −1 x'(0) = 1
31 sie 16:39
V:
i co dalej
31 sie 16:44
Mibr:
V:
co dalej?
31 sie 16:46
jc:
x' − x = e
t
+ C, C=1 x' − x = 1 + e
t
, trochę łatwiej.
31 sie 22:53