Proszę o pomoc😁
Ania☀️: W trojkącie prostokątnym wpisano okrąg o promieniu 3{3}. Wierzchołek jednego z katów ostrych
trojkata jest oddalony od środka okręgu o 6{6}. Oblicz długość boków trojkąta.
23 sie 22:07
Eta:
A może ma być 6√3 ?
23 sie 22:27
Mila:

|AS|=6
√3
r=3
√3
1) w ΔAKS:
(6
√3)
2=|AK|
2+(3
√3)
2
|AK|=9
2)
Dokończysz sama?
23 sie 22:36
Mila:
Ja właśnie odczytałam ( nie wiem w jaki sposób?) 6
√3. Tak mi jakoś chyba pasowało
23 sie 22:37
Eta:
23 sie 22:50
Ania☀️: Dziekuje bardzo za pomoc 🌺
23 sie 23:06
Eta:
23 sie 23:14