4*3 + 2*4 + 2*5 | 3 | 15 | ||||
x̅ = | = | = | ||||
8 | 8 | 4 |
4*32 + 2*42 + 2*52 | 152 | 4*9 + 2*16 + 2*25 | ||||
σ2 = | − | = | − | |||
8 | 4 | 8 |
225 | 118 | 225 | ||||
− | = | − | = ... wyniku nie podaje, bo bezsensowny | |||
16 | 8 | 16 |
3 | 15 | |||
Skąd masz | i dlaczego ten ułamek jest równy | ? | ||
8 | 4 |
3 | 30 | |||
@jerzy, błąd w przepisywaniu, nie | tylko | |||
8 | 8 |
4*32 + 2*42 + 2*52 | 15 | |||
σ2== | −( | )2⇔ | ||
8 | 4 |
36+32+50 | 225 | 118 | 225 | 236−225 | ||||||
σ2= | − | = | − | = | = | |||||
8 | 16 | 8 | 16 | 16 |
11 | ||
= | ≈0.6875 | |
16 |
15 | ||
xs= | ||
4 |
4*(3−3.75)2+2*(4−3.75)2+2*(5−3.75)2 | ||
σ2= | =0.6875 | |
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |