moment bezwładności
Kuba:

Witam prosiłbym o sprawdzenie rozwiązania.
| | 4a2 | | a2 | | 255 | |
Ix= |
| − |
| = |
| a4=21,25a4 |
| | 12 | | 12 | | 24 | |
Czy to jest dobrze ?
23 sie 12:26
Kuba: Czy ktoś mógłby pomóc ?
24 sie 10:21
Wieńczysław Nieszczególny:
od strony matematycznej rachunki są niepoprawne , natomiast żeby powiedzieć coś od strony
fizycznej jest potrzebna pełna treść zadania
oblicz moment bezwładności (czego) względem (czego)
24 sie 11:56
Kuba: | | (4a)4 | | a4 | |
a tu źle zapisałem, miało być: Ix= |
| − |
| . Trzeba obliczyć moment |
| | 12 | | 12 | |
bezwładności całej figury względem osi x.
24 sie 12:51
Kuba: Czy można to policzyć w ten sposób czy trzeba podzielić na 2 trójkąty ?
25 sie 11:29