Prawdopodobieństwo
Alex: Doświadczenie polega na wylosowaniu liczby z przedziału <0,1>, niech A będzie zdarzeniem:
wylosowana liczba jest większa od a i mniejsza od b (0<a<b<1). Wykonaj N=1000 powtórzeń.
Przedstaw częstość zdarzenia A jako funkcję numeru próby.
a=0,25 b=0,5
21 sie 16:24
PW: To jest zadanie dla komputera. Czego oczekujesz − napisania programu realizującego zadanie?
21 sie 16:55
Alex: Nie oczekuje napisania programu tylko podpowiedzi z jakiego rozkładu/wzoru skorzystać albo jak
zabrać się do tego zadania "matematycznie"
21 sie 16:59
PW: A jak "matematycznie" (bez komputera) zamierzasz zrealizować tysiąckrotne losowanie liczby
rzeczywistej z przedziału <0, 1>?
21 sie 17:07
Alex: Już sobie poradziłam. Dziękuję za zaangażowanie.
21 sie 17:21
Adamm:
Ok, dziewczyno o imieniu Aleks.
21 sie 19:19