tgα | ||
sinα= | ||
√1+tg2α |
tg20o | ||
4sin20o= 4* | ||
√1+tg220o |
sinx | ||
tgx = | ||
cosx |
√3 | |
= sin60o | |
2 |
1 | |
= cos60o | |
2 |
cos20o | ||
tg20o + 4sin20o = √3 /* | ||
2 |
1 | √3 | ||
sin20o + 2sin20ocos20o = | cos20o | ||
2 | 2 |
√3 | 1 | |||
2sin20ocos20o = | cos20o − | sin20o | ||
2 | 2 |
sin20 | ||
L= | +4sin20= | |
cos20 |
sin20+4sin20*cos20 | ||
= | = | |
cos20 |
sin20+2sin40 | ||
= | = | |
cos20 |
(sin40+sin20)+sin40 | ||
= | = | |
cos20 |
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
cos20 |
cos10+sin40 | ||
= | = | |
cos20 |
sin80+sin40 | 2*sin60*cos20 | |||
= | = | =√3=P | ||
cos20 | cos20 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |