matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
mateo:
a−b
a−c
b−c
Wiedząc, że
+1=
−
a+c
b+c
a+b
oblicz wartość wyrazenia
a+b
b+c
c+a
+
+
b+c
c+a
a+b
19 sie 22:42
Adamm:
wskazówka
a−b
b+c
= 1−
a+c
a+c
a−c
a+b
=
−1
b+c
b+c
b−c
a+c
= 1−
a+b
a+b
19 sie 22:51
Eta:
W=
4
19 sie 23:39