b−c | c−a | a−b | 2 | 2 | 2 | ||||||
+ | + | = | + | + | |||||||
(a−b)(a−c) | (b−c)(b−a) | (c−a)(c−b) | a−b | b−c | c−a |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
+ | + | + | + | + | = | ||||||
a−b | a−b | b−c | b−c | c−a | c−a |
a−c | b−c | b−a | ||||
= | + | + | + | |||
(a−b)(a−c) | (a−b)(b−c) | (b−c)(b−a) |
c−a | c−b | a−b | ||||
+ | + | + | = | |||
(b−c)(c−a) | (c−a)(c−b) | (c−a)(a−b) |
a−c+b−a | b−a+c−b | c−b+a−c | ||||
= | + | + | ||||
(a−b)(a−c) | (b−c)(b−a) | (c−a)(c−b) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |