matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie rozniczkowe
Ziółek:
jak ugryzc takie rownanie rozniczkowe?
dy
sinxcosy − cosxsiny
= 0
dx
16 sie 08:41
Bleee:
dy
sinxcosy = cosxsiny *
dx
Dla cosx ≠0 oraz cosy≠0 tgx dx = tgy dy
16 sie 08:44
Ziółek:
dzieki wielkie
16 sie 08:48