matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole
figura:
4,16,2 to polla Oblicz pole zakreskowanej figury
14 sie 21:33
jc:
(a+4) + (16+d+2) = c + x + b (4+b+16) + (c+2) = a + x + d dodajemy stronami a+b+c+d + 44 = a+b+c+d+2x 44=2x x=22
14 sie 21:58
Eta:
P▭=P a+x+d=0,5P=a+4+16+d+2 ⇒ x=12
14 sie 22:12
Eta:
x=
2
2
14 sie 22:13