matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierównosci trygonometryczne
KamilWilk:
Witam Jak rozwiązac nierówność trygonometryczna : −
√
3
3
<tg≤1, x∊<−π,+π>
9 sie 11:10
Bleee:
tga = 1 − > a =
tg a = −
√
3
/3 − > a =
Weź poprawkę na dany w zadaniu przedzial
9 sie 11:26