dodawanie ułamka pod pierwiastkiem
Luna : jak obliczyć to zadanie ? √7/9 + √9/7
7 sie 20:58
Adamm:
mamy
√a+√b = √a+b+2√ab
7 sie 21:01
Obserwator:
Kolejny popis.Pokaż mu/jej skąd to równanie,a nie popisuj się.
7 sie 21:51
7 sie 21:58
Adamm:
@Obserwator
kto cię prosił o nędzną opinię?
Nikt się nie pytał skąd się co bierze.
7 sie 22:04
Obserwator:
Nie rozumiesz,że na forum pomaga się ludziom,a nie stara „błyszczeć” ? Ty dokładnie to robisz.
7 sie 22:06
Saizou :
Ludzie przestańcie, nie hejtujcie siebie wzajemnie, bo i po co?
7 sie 22:10
7 sie 22:19
WhiskeyTaster: (√a + √b)2 = a + b + 2√ab
|√a + √b| = √a + b + 2√ab, ale √a ≥ 0 dla a ≥ 0, analogicznie √b, więc |√a +
√b| = √a + √b.
Więc √a + √b = √a + b + 2√ab
Obserwator, nie naskakuj, bo nie ma ku temu powodów. Popis Adama? A może zamiast komentować,
sam coś byś dodał w kwestii zadania od siebie?
8 sie 07:37
Mariusz:
Akurat w ocenie Adama Obserwator ma rację
chociaż trochę naiwny jest jeśli myśli że "na forum pomaga się ludziom,a nie stara „błyszczeć”"
9 sie 10:33
Mariusz:
Jeżeli chcesz np nauczyć się tego co ostatnio usunęli z programu nauczania matematyki
albo przypomnieć sobie to co kiedyś miałeś w szkole to
na forach internetowych ci raczej nie pomogą
9 sie 10:48
Bleee:
Oooo... Wrócił ten człek.
Spokojnie − tydzien/dwa i znowu zniknie.
9 sie 11:01