stożek
justyś: kąt rozwarcia stożka ma miarę60*,a wysokość tego stożka jest równa 4√3cm. oblicz objętość i
pole powierzchni całkowitej tego stożka.
21 lut 14:41
Godzio: pomoge
21 lut 14:47
justyś: to napisz rozwiązanie
21 lut 14:48
Godzio:

α=30
o
H = 4
√3
4 = r
P
c = πr
2 + πrl
Podstaw i oblicz
21 lut 14:50
justyś: a cosa to inaczej
21 lut 14:51
Godzio: cosinus alfa miałaś już funkcje trygonometryczne ?
21 lut 14:53
justyś: tak ale my ; cosa nie używamy
21 lut 14:56
Godzio: a jak uzywacie

?
21 lut 15:03
justyś: literkami
21 lut 15:07