Całka nieoznaczona
Natalka: Wyznacz całkę nieoznaczoną: ∫(x
2−1)2xdx
t=x
2−1
dt=2xdx
| | t2 | | (x2−1)2 | |
∫tdt= |
| +C= |
| +C |
| | 2 | | 2 | |
Czy jest to poprawnie rozwiązane?
23 lip 17:13
Słoniątko:
wygląda dobrze
23 lip 17:37
Jerzy:
23 lip 18:15
Natalka: Dziękuje
23 lip 22:20
Mariusz:
Jeżeli to jest zadanie na podstawienie to jest dobrze
23 lip 22:51
Jerzy:
Leć
Mariusz przez części,bo to Twój konik
23 lip 22:54
Mariusz:
Najwygodniej byłoby wymnożyć , z liniowości skorzystać i z wzoru na całkę potęgi
choć przez części też można
Jerzy podobała ci się całka co ją Adam zadał ?
Masz na nią jakiś lepszy pomysł
23 lip 23:23