matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
angelika:
Ile to będzie 4*
4
√
3
8
:
3
√
−2
3
:
√
(−0,08):(−2)
*
3
√
−0,1)
6
22 lip 06:04
wredulus_pospolitus:
4
√
3
8
= 3
8/4
= ...
3
√
−2
3
= (−1 * 2
3
)
1/3
= (−1)
1/3
* 2
3/3
= ...
8
1
2
1
1
(−0.08):(−2) = −
* (−
) =
*
=
100
2
25
2
5
2
więc
√
(−0.08):(−2)
= ...
3
√
(−0.1)
6
= (−0.1)
6/3
= ...
Następne wykonaj działania
22 lip 08:18