matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz lim an
Michaloo:
Oblicz lim an. an = 2n: (1+n
2
) dla n ≤ 1000 1−n
2
: (1+n) dla n> 1000
21 lip 20:19
Adamm:
(1−n
2
):(1+n) ?
21 lip 20:42
Adamm:
w sumie na jedno wychodzi
n
2
lim a
n
= lim (1−
) = −
∞
1+n
21 lip 20:42