matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczanie y
Natalka:
x=log
3
y Jak z tego równania mogłabym wyznaczyć y?
16 lip 23:19
Natalka:
x=log
3
y 3
x
=3
log3y
y=3
x
W ten sposób?
16 lip 23:33
mmm:
z definicji logarytmu masz od razu
17 lip 07:08
Natalka:
dziękuję
17 lip 13:07