funkcja wykladnicza
Monika: Obliczanie poteg :
a)(2*3)
3
b)8−
23 tutaj jest osiem do potegi minus dwoch trzecich
c)(
12)
14*32
14
d)5−
3*5
2*5
12 PROSZE O POMOC
21 lut 13:37
Kama: a) 23*33 = 8*27= 216
b) (3√18)2 = (12)2 = 14
c) 4√12*4√32 = 4√16 = 2
d) dodać potęgi
21 lut 13:52
Godzio:
a) = 8*27= 216
| | 1 | | 1 | |
c) myśl że tu chodzi że |
| jest potęgą ( |
| * 32)1/4 = 161/4 = 2 |
| | 4 | | 2 | |
| | 1 | | √5 | |
d) 5−3 * 52 * 51/2 = 5−3+2+1/2 = 5−1/2 = |
| = |
| |
| | √5 | | 5 | |
21 lut 13:53
21 lut 13:59
driver:
a) (2*3)3=63=6*6*6=.....
b) 13√64=...
c) (0,5*32)(14)= 4√16=......
d) 5−(12)= 1√5
21 lut 14:04