5x−10 | ||
a) ∫ | dx | |
x2−3x−4 |
5 | 2x−3 | 1 | ||||
a) | ( | − | ) = | |||
2 | x2−3x−4 | (x+1)(x−4) |
5 | 2x−3 | 1 | 1 | ||||
( | − | + | ) | ||||
2 | x2−3x−4 | 5 (x − 4) | 5 (x + 1) |
5 x − 10 | 3 | 2 | |||
= | + | ||||
x2 − 3 x − 4 | x + 1 | x − 4 |
5x−10 | A | B | |||
= | + | ||||
(x+1)(x−4) | x+1 | x−4 |
sinx | ||
∫ | ||
1−2cosx |
1 | 1 | ||
∫{dt}{t} = | ln|1−2cosx| + C | ||
2 | 2 |
1 | dt | ||
∫ | |||
2 | t |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |