matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz tg alfa
Nikto0:
Proszę o sprawdzenie zadania numer 634 <a href=
https://zapodaj.net/355dcb58aeccf.jpg.html>20190627_211934_HDR.jpg</a>
<a href=
https://zapodaj.net/a57ea78faf6df.jpg.html>20190627_211758_HDR.jpg</a>
27 cze 21:32
Mila:
Wynik dobry, ale bardzo skomplikowałaś te obliczenia. 4 sin
2
α−3*(1−sin
2
α)=3
6
7 sin
2
α=6 ⇔sin
2
α=
7
6
1
cos
2
α=1−
⇔cos
2
α=
7
7
sin
2
α
6
7
tg
2
α=
=
*
=6
cos
2
α
7
1
tgα=
√
6
, dla kąta α ostrego
27 cze 21:42
jc:
Tyle zadań
27 cze 22:11