wykaz
kot: Wykaż ze liczba 1 012 202 jest sumą kwadratów pewnych dwóch liczb całkowitych
26 cze 21:27
wredulus_pospolitus:
postaraj się rozłożyć liczbę na czynniki
26 cze 21:35
wredulus_pospolitus:
aaa ... sumą kwadratów
26 cze 21:35
kot: noooo
26 cze 21:37
wredulus_pospolitus:
W ramach czego masz to zadanie?
26 cze 21:45
kot: takie wynalazłem z książki i mnie zainteresowało czy jest na to jakiś sposób i ślęczę nad nim.
26 cze 21:46
wredulus_pospolitus:
Jaka książka?
26 cze 21:48
wredulus_pospolitus:
Jaki dział?
26 cze 21:48
kot: książka prosto do matury dział wzory skróconego mnożenia
26 cze 21:49
kot: szkoła średnia ale zadanie ma gwiazdki
26 cze 21:51
kot: mam już wpadłem

dzieki.
26 cze 22:03
kot: wymyslilem takie coś :
1 012 202 =106+104+2*103+2*102+2=
=106+(102+1)2+1+2*103=
(103+1)2+(102+1)2
26 cze 22:05
kot: =1012+10012
26 cze 22:05
kot: nudzi mi się niemiłosiernie.
26 cze 22:06
Adamm: idź się całek poucz jak ci się nudzi
26 cze 22:07
Mila:
No to masz kilka par.
(±101)2+(±1001)2=1 012 202
26 cze 22:13