Czy jest możliwość przekształcenia takiego równania
farinf1: Czy jest możliwość przekształcenia takiego równania, żeby napisać X=...
Jakoś wyciągnąć x z tego równania.
25 cze 19:34
jc: To nie jest równanie. Nie ma nigdzie znaku równości.
Czym różni się licznik od mianownika, poza zapisem?
0,5 √x = √x /2
25 cze 19:38
farinf1: Źle to opisałem.
Całe równania wygląda tak.
| | cosh((y − 0,5)* √x) | |
C(x)= (Ce − Co) * |
| + Co |
| | cosh(√x/2) | |
Idea jest taka, że ja mam C(x), Ce, Co, y.
Tak przekształcić to równanie, żeby miało postać X =...
Czy jest to w ogóle możliwe?
Przepraszam, wcześniej za bardzo skupiłem się na tym członie z X i zapomniałem o reszcie.
25 cze 19:47